Bockbier proeven?

Ook dit jaar zal de kantine van HSK Trias na afloop van de vossenjacht regelmatig worden omgetoverd tot Haags Wielercafé!
 
We beginnen al meteen na de eerste rit. Het is (b)oktober dus Bockbiermaand!
Op 8 oktober zetten we de bokkenpruik op. We gaan 4 Hollandse “Kustbieren” proeven. We beginnen op Texel, zakken dan af naar Egmond waarna we in Scheveningenbelanden. Heb je na deze drie bieren nog goesting dan pakken we er nog een uit Zeeland! (Bieren OVB)
Koffie en water is tijdens de proeverij gratis voor de deelnemers, je moet nog wel fatsoenlijk thuis komen!
  
 Bok
 Kosten
€17,50
De bedoeling is dat we een gezellige middag hebben tegen kostprijs. Maken we toch “winst” deze proeverij dan komt dit ten goede aan de volgende proeverij.
 
Van te voren aanmelden
We moeten natuurlijk zorgen dat we genoeg van deze speciale bieren in huis hebben. Ook krijg je er lekkere hapjes bij en een broodje Pulled Pork met homemade BBQ saus en colesla. Je moet je dus van te voren aanmelden om met de proeverij mee te doen! Dit doe je door vóór 1 oktober een mail te sturen naar: geilebok@wielercafe.nl
Ook niet-leden zijn van harte welkom!
 
Bij aanvang pin je €17,50 en krijg je 4 muntjes voor de bieren, een bonnentje voor een broodje Pulled Pork en zoek je een glas uit van één van de deelnemende brouwerijen. Dit glas mag je houden en dien je steeds zelf om te (laten) spoelen. Na afloop mag je dit glas mee naar huis nemen. Ook krijg je een formuliertje waarop je kunt aangeven wat je het lekkerste Bokbiertje vond. Het meest gekozen biertje wordt dan “Biertjûh van de Maand” in de kantine van HSK Trias. Onder de zuipschuiten die het lekkerste bokbiertje hebben gekozen verloten we een leuke prijs.
 
Tussen de bieren door worden er lekkere hapjes geserveerd zoals Texels Kwelderkaas en CHORIZO IBERICO DE BELLOTA. Een broodje Pulled Pork kan je bestellen met je varkensbonnetje.
Bock van de Texelse Bierbrouwerij: herfstbockbier, veelvuldig onderscheiden als het lekkerste en beste van Nederland. (Alcohol 7,0%)
 

TexelsBockbier

Wanneer de dagen korter worden en de bomen op het eiland kleuren naar rood en goud, dan verheugt zich iedere liefhebber: het is weer tijd voor Bock. Ons bockbier is al veelv
uldig onderscheiden als het lekkerste en beste van Nederland. Ongefilterd herfstbier dat zijn diepe robijnrode kleur en karamelachtige smaak dankt aan geroosterd gerstemout. Een klein beetje gist onderin de fles zorgt voor een rijk en romig mondgevoel. We gunnen ons Bock bovendien langdurig de tijd om te rijpen in volkomen rust. Wat de smaak nog intenser maakt.
Texels Bock komt het beste tot zijn recht bij een drinktemperatuur van 8 graden Celsius.
 
 
 
Abdijbock ® Heerlijkheid van Egmond
 

abdijbocklogo

Er werden 4 biologische mouten gebruikt: Bio Munchenermout, Bio Caramunich, Bio Carafamout, Bio Roastmout.
Als hopsoorten koos onze brouwmeester voor Hallertau en Kent Goldings.
Bovengistend gebrouwen, ongepasteuriseerd, ongefilterd met nagisting op fles.
Dat zorgt voor een dieprode Abdijbock met een geur van caramel en gebrande mout. De hoofdsmaak is caramelzoet, bitterig. De nasmaak is moutigzoet, bitterig en verwarmend, ideaal voor de herfsttijd. 6,5% vol.
 
 
Scheveniger Herfstbock
Scheveninger BockbierScheveninger bockbier is een dieprood bier gebaseerd op de traditionele Nederlandse herfstbock. Een klassieke ondergistende bock met een volle moutige smaak en een zachte afdronk. Heerlijk verwarmend voor de donkere herfstdagen! En in 2014 uitgeroepen tot een van de twee beste bockbieren van Nederland.
  
 
Emelisse Herfstbock
 
Emelisse HerfstbockEmelisse Bockbier is roodbruin van kleur, net als de herfstbladeren zelf. In aanzet is dit donkere bier zoet van smaak. In tweede instantie komt er chocolade met een lichte bitterheid naar boven. Een bier waarmee je een flinke storm kunt trotseren. Alc.6.5%