Opnieuw 3 renners terug naar de Amateurs

Ploegleider Marco Riemen heeft het niet gemakkelijk in zijn eerste jaar bij het HSK Trias/Mooi Jong Cyclingteam.

Was iedereen bij de start van het nieuwe team nog razend enthousiast, ondertussen hebben er al 7 renners afgehaakt! Nadat Damien v Dalen al snel aangaf geen “goesting” te hebben zijn de “Spartanen” Erik de Niet, Robbert Schaap, Mark v Velthoven en Kick Mijlhoff al snel terug gegaan naar de Amateurs, Henk Bom rijdt liever bij de Trimmers. Ook Paul Helderman reed in het Westland zijn laatste criterium, dia echter van te voren bekend.

Winnaars-geven-nooit-op-en-mensen-die-opgeven-winnen-nooit
Is het de mentaliteit van de renners of ontbreekt het aan kwaliteit? Feit is dat de meeste afgehaakte  renners liever een clubrit rijden dan een klassieker. In de clubritjes tussen de “liefhebbers” kan er worden gescoord en liggen de gemiddelde snelheden vaak rond de 44 km/u. Vervolgens staan ze opgebrand aan de start van het echte werk.  Iets dat renners van de “oude garde” maar moeilijk kunnen begrijpen. Sponsor “Mooi Jong” heeft duizenden euro’s geïnvesteerd in dit nieuwe team, en de begeleiding honderden uren aan vrije tijd. De kledingpakketten worden echter net zo makkelijk weer ingeleverd.

Voor de begeleiding van het team is dit een goed leermoment. Er is geen wrok naar de afgehaakte renners en we wensen ze veel succes bij de Amateurs en/of Trimmers maar er is wel teleurstelling. Volgend seizoen gaan we met een kleinere meer gemotiveerde selectie verder.

Gelukkig zijn er al genoeg successen behaald dit seizoen om toch terug te kijken op een geslaagde start van het nieuwe HSK Trias/Mooi Jong Cyclingteam!

 

 

3 thoughts on “Opnieuw 3 renners terug naar de Amateurs

  1. het is een combinatie van een slechte mentaliteit , en gebrek aan kwaliteit, maar dat komt helaas voor bij een deel van de hedendaagse jeugd , wel alles willen hebben maar er niks tegenover stellen jammer

  2. Jammer dat Dhr. Mulder zich met dit soort zaken bezig houdt. Hij zou zijn tijd beter kunnen steken in ”PR” voeren voor de zac op trias, zijn aantrekkingskracht laat nog wel te wensen over, gezien de opkomst…………

Comments are closed.