Succes voor HSK Trias

Het was een succesvolle dag voor de Haagse Wielervereniging HSK Trias. In de Ronde van Papendrecht pakte Laurens Koster de overwinning bij de Sportklasse/Amateurs. Bekijk hier de complete uitslag.

HSK Trias/Mooi Jong Cyclingteam

De Elite/Belofte ploeg reed de Ronde van Kerspelen, een klassieker voor de clubcompetitie. Het mooie weer en het gebrek aan voldoende wind voorspelden weinig goeds voor het koersverloop. Dat bleek ook in de eerste kilometers, waarin het peloton een matig tempo aanhield. Toen de vlam er eenmaal in de pan sloeg, bleef het aanvallen regenen. Eerst was de beurt aan marathonschaatser Gary Hekman (NWV Groningen) en Jasper Plender (VolkersWessel). Toen dit duo was ingelopen probeerden Coen van Kleef (Westland Wil Vooruit) en Marvin van Spronsen (HSK Trias) hun geluk. En ook het duo Bjorn Koeman (DRC De Mol) en Bobby Balk (ZRTC Theo Middelkamp) kregen weinig voorsprong.

Kerspelen 1

In de  finale bleef renners aanvallen proberen, maar alle aanvallen werden binnen enkele kilometers weer ingerekend. Het achttal Peter Merx (NWV Groningen), Jaap Kooijman (WV De Jonge Renner), Wiebe Scholten (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Bastijn Boele en Jordy Buskermolen (SwABo), Antonie van Noppen (GRC Jan van Arckel) Ronan van Zandbeek (Willebrord Wil Vooruit) en Mitchell Huenders (HSK Trias) werkten goed samen en reden een lange tijd voor de groep uit.

In de laatste drie kilometer probeerde Buskermolen een sprint te ontlopen. Terwijl de rest van de kopgroep naar elkaar ging kijken, reed de strandracer verder weg. Huenders zag het gevaar, maar kwam een paar tellen te kort en moest toekijken hoe de winnaar van de Zuid-Hollandse Eilanden Tour opnieuw het zegegebaar maakte. Braam toonde zijn snelle benen en won de sprint van het peloton.

Kerspelen 3

Huenders neemt de leiding in het Clubkampioenschap over van David Dekker (WV De Jonge Renner), die wel de leiding in het jongerenklassement behoudt. ,,We reden in de laatste twee kilometer precies even hard’’, constateerde Huenders na afloop. ‘’Ik win hier dan wel niet, maar houd er wel de leiding in de Clubcompetitie aan over. Mooi om dit op mijn oude dag nog mee te maken.’’

(bron: www.clubcompetitie.nu)