Ronde van Zuid-Holland

Door: Marco Riemen

Verslag Ronde van Zuid-Holland -

afstand: 172 km

Onze eerste klassieker van dit nieuwe wielerseizoen de Ronde van Zuid-Holland, zit er op. De weersomstandigheden waren zaterdag te goed om de koers hard te kunnen maken, wind stond erwel maar niet om echt waaiers te maken, dus bleef het hele pak renners tot in de finale bijeen wel ontsnapte toch nog wat renners die tot de streep weg bleven. Er werd veel gevallen. Met 2 renners die bij een valpartij betrokken waren kwam onze ploeg behoorlijk geschonden uit de strijd.

ZH2

Bij de eerste valpartij in Den Haag moest David van de Berg van fiets wisselen. Het koste veel moeite en kracht om hem terug bij het peloton te krijgen in Delft pas kwam die terug in het peloton.

Na 80 km bij Ter Aar ging de koers even op te kant en moesten Tim, Thomas en Niels het peloton laten gaan. Op 5 km voor de Finish was er een massale valpartij in het peloton David van de Berg en Rienk Engele waren ook bij deze grote valpartij betrokken Stefan Kreder Kon er net omheen. Rienk moest een reserve fiets nemen om de finish te halen. En David kwam ook nog over finish zwaar gehavend. David is wel voor controle naar het ziekenhuis vervoerd maar had gelukkig niks gebroken. We gaan deze week weer iedereen oplappen en de fietsen weer laten maken. Zondag starten we in de Omloop van de Houtse linies.

ZH1

Uitslag ronde van Zuid-Holland

Stefan Kreder 64e
David van de Berg 105 e
Rienk Engele 112 e
Thomas van Dop DFN
Niels Immerzeel DFN
Tim de Koning DFN

De Haagse Beer gaat los

Een nieuw seizoen, een nieuwe ploeg, nieuwe kleding en een nieuwe fiets voor het HSK Trias/Mooi Jong CT!

Zondag 4 maart, als de “Russische Beer” het land heeft verlaten gaat de ‘Haagse Beer” los. Dan gaat namelijk het HSK Trias/Mooi Jong Cyclingteam van start in de Omloop van Schijndel. Het team rijdt dit jaar de wedstrijden in een vernieuwd tenue. De mannen worden komend seizoen gesponsord door AGU Sportswear en deze hebben een mooi nieuw design ontworpen. AGU (na de overname van ZAES) heeft een schitterende kledinglijn ter beschikking gesteld voor het vernieuwde cyclingteam zodat deze op en top gesoigneerd aan het vertrek staat.

AGU

Ridley

Ridley

Ook aan het materiaal zal het niet liggen. In samenwerking met Tom Schouten Wielersport is er contact gelegd met Ridley en hebben de mannen de beschikking over de Ridley Fenix SL afgemonteerd met Shimano Ultegra, uiteraard gespoten in de Haagse teamkleuren.

4 maart is dus de de aftrap in Schijndel. Een week later volgt de belangrijke “thuiswedstrijd” de Ronde van Zuid-Holland. Deze wordt georganiseerd door de eigen vereniging ism “Stichting Organisatie Sportevenementen in Zuid-Holland”. Voor deze wedstrijd zijn geselecteerd: Stefan Kreder, David vd Berg, Tom Jansen, Timo Verbeek, Rienk Engele en Tim de Koning.

Behalve de Clubcompetitie, waar we hopen bij de eerste 10 te eindigen, staan er nog meer mooie wedstrijden op het programma. Zo start er op 17 en 18 maart een sterke ploeg in de Ronde van Groningen en de Omloop van de Houtse Linies en staan er enkele Vlaamse wedstrijden op het verlanglijstje.

De ploeg gaat super gemotiveerd van start! Wil je ze volgen, houd dan de Facebookpagina en de website www.wielercafe.nl goed in de gaten!

Bockbier proeven?

Ook dit jaar zal de kantine van HSK Trias na afloop van de vossenjacht regelmatig worden omgetoverd tot Haags Wielercafé!
 
We beginnen al meteen na de eerste rit. Het is (b)oktober dus Bockbiermaand!
Op 8 oktober zetten we de bokkenpruik op. We gaan 4 Hollandse “Kustbieren” proeven. We beginnen op Texel, zakken dan af naar Egmond waarna we in Scheveningenbelanden. Heb je na deze drie bieren nog goesting dan pakken we er nog een uit Zeeland! (Bieren OVB)
Koffie en water is tijdens de proeverij gratis voor de deelnemers, je moet nog wel fatsoenlijk thuis komen!
  
 Bok
 Kosten
€17,50
De bedoeling is dat we een gezellige middag hebben tegen kostprijs. Maken we toch “winst” deze proeverij dan komt dit ten goede aan de volgende proeverij.
 
Van te voren aanmelden
We moeten natuurlijk zorgen dat we genoeg van deze speciale bieren in huis hebben. Ook krijg je er lekkere hapjes bij en een broodje Pulled Pork met homemade BBQ saus en colesla. Je moet je dus van te voren aanmelden om met de proeverij mee te doen! Dit doe je door vóór 1 oktober een mail te sturen naar: geilebok@wielercafe.nl
Ook niet-leden zijn van harte welkom!
 
Bij aanvang pin je €17,50 en krijg je 4 muntjes voor de bieren, een bonnentje voor een broodje Pulled Pork en zoek je een glas uit van één van de deelnemende brouwerijen. Dit glas mag je houden en dien je steeds zelf om te (laten) spoelen. Na afloop mag je dit glas mee naar huis nemen. Ook krijg je een formuliertje waarop je kunt aangeven wat je het lekkerste Bokbiertje vond. Het meest gekozen biertje wordt dan “Biertjûh van de Maand” in de kantine van HSK Trias. Onder de zuipschuiten die het lekkerste bokbiertje hebben gekozen verloten we een leuke prijs.
 
Tussen de bieren door worden er lekkere hapjes geserveerd zoals Texels Kwelderkaas en CHORIZO IBERICO DE BELLOTA. Een broodje Pulled Pork kan je bestellen met je varkensbonnetje.
Bock van de Texelse Bierbrouwerij: herfstbockbier, veelvuldig onderscheiden als het lekkerste en beste van Nederland. (Alcohol 7,0%)
 

TexelsBockbier

Wanneer de dagen korter worden en de bomen op het eiland kleuren naar rood en goud, dan verheugt zich iedere liefhebber: het is weer tijd voor Bock. Ons bockbier is al veelv
uldig onderscheiden als het lekkerste en beste van Nederland. Ongefilterd herfstbier dat zijn diepe robijnrode kleur en karamelachtige smaak dankt aan geroosterd gerstemout. Een klein beetje gist onderin de fles zorgt voor een rijk en romig mondgevoel. We gunnen ons Bock bovendien langdurig de tijd om te rijpen in volkomen rust. Wat de smaak nog intenser maakt.
Texels Bock komt het beste tot zijn recht bij een drinktemperatuur van 8 graden Celsius.
 
 
 
Abdijbock ® Heerlijkheid van Egmond
 

abdijbocklogo

Er werden 4 biologische mouten gebruikt: Bio Munchenermout, Bio Caramunich, Bio Carafamout, Bio Roastmout.
Als hopsoorten koos onze brouwmeester voor Hallertau en Kent Goldings.
Bovengistend gebrouwen, ongepasteuriseerd, ongefilterd met nagisting op fles.
Dat zorgt voor een dieprode Abdijbock met een geur van caramel en gebrande mout. De hoofdsmaak is caramelzoet, bitterig. De nasmaak is moutigzoet, bitterig en verwarmend, ideaal voor de herfsttijd. 6,5% vol.
 
 
Scheveniger Herfstbock
Scheveninger BockbierScheveninger bockbier is een dieprood bier gebaseerd op de traditionele Nederlandse herfstbock. Een klassieke ondergistende bock met een volle moutige smaak en een zachte afdronk. Heerlijk verwarmend voor de donkere herfstdagen! En in 2014 uitgeroepen tot een van de twee beste bockbieren van Nederland.
  
 
Emelisse Herfstbock
 
Emelisse HerfstbockEmelisse Bockbier is roodbruin van kleur, net als de herfstbladeren zelf. In aanzet is dit donkere bier zoet van smaak. In tweede instantie komt er chocolade met een lichte bitterheid naar boven. Een bier waarmee je een flinke storm kunt trotseren. Alc.6.5%

Opnieuw 3 renners terug naar de Amateurs

Ploegleider Marco Riemen heeft het niet gemakkelijk in zijn eerste jaar bij het HSK Trias/Mooi Jong Cyclingteam.

Was iedereen bij de start van het nieuwe team nog razend enthousiast, ondertussen hebben er al 7 renners afgehaakt! Nadat Damien v Dalen al snel aangaf geen “goesting” te hebben zijn de “Spartanen” Erik de Niet, Robbert Schaap, Mark v Velthoven en Kick Mijlhoff al snel terug gegaan naar de Amateurs, Henk Bom rijdt liever bij de Trimmers. Ook Paul Helderman reed in het Westland zijn laatste criterium, dia echter van te voren bekend.

Winnaars-geven-nooit-op-en-mensen-die-opgeven-winnen-nooit
Is het de mentaliteit van de renners of ontbreekt het aan kwaliteit? Feit is dat de meeste afgehaakte  renners liever een clubrit rijden dan een klassieker. In de clubritjes tussen de “liefhebbers” kan er worden gescoord en liggen de gemiddelde snelheden vaak rond de 44 km/u. Vervolgens staan ze opgebrand aan de start van het echte werk.  Iets dat renners van de “oude garde” maar moeilijk kunnen begrijpen. Sponsor “Mooi Jong” heeft duizenden euro’s geïnvesteerd in dit nieuwe team, en de begeleiding honderden uren aan vrije tijd. De kledingpakketten worden echter net zo makkelijk weer ingeleverd.

Voor de begeleiding van het team is dit een goed leermoment. Er is geen wrok naar de afgehaakte renners en we wensen ze veel succes bij de Amateurs en/of Trimmers maar er is wel teleurstelling. Volgend seizoen gaan we met een kleinere meer gemotiveerde selectie verder.

Gelukkig zijn er al genoeg successen behaald dit seizoen om toch terug te kijken op een geslaagde start van het nieuwe HSK Trias/Mooi Jong Cyclingteam!

 

 

Henk Bom gestopt, Erik de Niet terug naar de amateurs

Erik de NietEr zijn wat mutaties in de selectie van het HSK Trias/Mooi Jong Cyclingteam geweest de afgelopen weken. Henk Bom had geen “goesting” meer. Hij is gestopt met het rijden van wedstrijden bij de elite. Ook Erik de Niet zag het niet meer zitten bij de Elite/Belofte. Erik is weer terug gegaan naar de amateurs en komt de rest van het jaar uit voor Wielervereniging RWV de Spartaan.
 Bom
De begeleiding van het HSK Trias/Mooi Jong CT vindt het jammer dat de renners het team hebben verlaten maar respecteren uiteraard hun keuze!

HSK Trias grossiert in podiumplekken met Pinksteren

Op 2e Pinksterdag worden traditiegetrouw de District Kampioenschappen verreden. Dit jaar werden deze verreden in Hardinxveld-Giessendam en in Leiden.

De mannen van HSK Trias/vd Vliet Recreatie kozen er voor om de Kersenronde in Mierlo te rijden. Een mooie omloop van ruim 5 km. Er ontstond een kopgroep van 7 man met hierin o.a. de Trias mannen Bram Mens en Pim Achterkamp. In de finale demarreerde ze om beurten en het was Pim Achterkamp die hier de overwinning pakte voor Berto van Dam en Bram Mens. Twee mooie podiumplekken dus voor de mannen van HSK Trias/vd Vliet Recreatie!

Mierlo

Ook op het District Kampioenschap werden er succes geboekt. Bij de Masters 40+ was de Mol renner Arje de Waard de sterkste, hij reed solo weg. De sprint was echter een prooi voor de mannen van HSK Trias/FITON. Laurens Koster pakte de 2e plek en Michéle Somers maakte het fest compleet door brons te pakken!

DSC_3040_390572

Bij de Masters 50+ werd er veel werk verzet door Henri Spijker maar dit had helaas geen resultaat. In de sprint werd HSK Trias/FITON renner Theo Leenderts knap 2e, net achter Henk Ceelen maar vóór Chris Maas.

DSC_2337_389869

Tenslotte ook succes bij de Masters 60+. Nederlands Kampioen en HSK Trias/FITON corifee Willem Hus pakte de zilveren medaille en liet zien klaar te zijn om zijn titel volgende week te verdedigen!

DSC_2323_389855

 

Succes voor HSK Trias

Image

Het was een succesvolle dag voor de Haagse Wielervereniging HSK Trias. In de Ronde van Papendrecht pakte Laurens Koster de overwinning bij de Sportklasse/Amateurs. Bekijk hier de complete uitslag.

HSK Trias/Mooi Jong Cyclingteam

De Elite/Belofte ploeg reed de Ronde van Kerspelen, een klassieker voor de clubcompetitie. Het mooie weer en het gebrek aan voldoende wind voorspelden weinig goeds voor het koersverloop. Dat bleek ook in de eerste kilometers, waarin het peloton een matig tempo aanhield. Toen de vlam er eenmaal in de pan sloeg, bleef het aanvallen regenen. Eerst was de beurt aan marathonschaatser Gary Hekman (NWV Groningen) en Jasper Plender (VolkersWessel). Toen dit duo was ingelopen probeerden Coen van Kleef (Westland Wil Vooruit) en Marvin van Spronsen (HSK Trias) hun geluk. En ook het duo Bjorn Koeman (DRC De Mol) en Bobby Balk (ZRTC Theo Middelkamp) kregen weinig voorsprong.

Kerspelen 1

In de  finale bleef renners aanvallen proberen, maar alle aanvallen werden binnen enkele kilometers weer ingerekend. Het achttal Peter Merx (NWV Groningen), Jaap Kooijman (WV De Jonge Renner), Wiebe Scholten (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Bastijn Boele en Jordy Buskermolen (SwABo), Antonie van Noppen (GRC Jan van Arckel) Ronan van Zandbeek (Willebrord Wil Vooruit) en Mitchell Huenders (HSK Trias) werkten goed samen en reden een lange tijd voor de groep uit.

In de laatste drie kilometer probeerde Buskermolen een sprint te ontlopen. Terwijl de rest van de kopgroep naar elkaar ging kijken, reed de strandracer verder weg. Huenders zag het gevaar, maar kwam een paar tellen te kort en moest toekijken hoe de winnaar van de Zuid-Hollandse Eilanden Tour opnieuw het zegegebaar maakte. Braam toonde zijn snelle benen en won de sprint van het peloton.

Kerspelen 3

Huenders neemt de leiding in het Clubkampioenschap over van David Dekker (WV De Jonge Renner), die wel de leiding in het jongerenklassement behoudt. ,,We reden in de laatste twee kilometer precies even hard’’, constateerde Huenders na afloop. ‘’Ik win hier dan wel niet, maar houd er wel de leiding in de Clubcompetitie aan over. Mooi om dit op mijn oude dag nog mee te maken.’’

(bron: www.clubcompetitie.nu)

Ronde vh Statenkwartier afgelast, veel extra premies bij de Haagse Wielâhdag!

Helaas, helaas. We hebben de R vh Statenkwartier af moeten blazen. Een samenloop van omstandigheden heeft ons tot deze beslissing gedwongen. De hoofdreden is de geringe interesse vanuit de renners. Tot heden slechts 31 aanmeldingen bij de Sportklasse/Masters en 32 bij de Elite/Amateurs. We organiseren voor jullie en als er dan geen interesse is houdt het op. Ter vergelijking, bij de vorige editie waren er rond deze tijd al 140 aanmeldingen bij de Sportklasse/Amateurs. Oorzaak kan zijn het NK dat twee dagen later wordt verreden of misschien de combinatie van categorieën. Anyway, jullie kunnen dus gewoon naar het strand op 9 juni aangezien het weer nu wél goed is!

ooievaar_met_geldMaar ja, “elk nadeel hep z’n voordeel”! Bij de Haagse Wielâhdag op 30 april stellen we nu extra veel premies ter beschikking! We hebben een mooi deelnemersveld zowel bij de Elite/Amateurs als bij de Sportklasse/Masters. O.a. Nederlands Kampioen Robin Wennekes zal deelnemen bij de Elite!

We hebben de premieseries bij zowel de Elite als de Sportklasse opgehoogd naar 8 premies per serie. (5 series bij de Sportklasse en 6 series bij de Elite) 25,20,15,10,10,5,5,5 euro! Er is in beide categorieën een leidersprijs van 75 euro en een superpremie van 50 euro. Ook een prijs voor de strijdlustigste renner (25 euro) en de eerste drie aankomende Amateurs ontvangen 25, 20 en 15 euro extra! Er is een “drieronden”klassement en de eerste 50+ en de eerste 60+ ontvangen een mooie premie!

Verder is er een prijs van 25 euro voor het eerste HSK Trias-Lid

Voor alle winnaars ligt er een Haags bierpakket te wachten, voor de nummers 2 een Haagse Poffah en voor de nummers 3 een fles Haagsche Broeder!

De inschrijving is gesloten, bijschrijven kost je €5,00!

Bram Mens de sterkste in Oud-Vossemeer

Door: Ron Mol

Het seizoen is dan eindelijk écht begonnen. Oud-Vossemeer is traditiegetrouw een van de eerste koersen. HSK Trias renner Bram Mens, uitkomende voor het team vd Vliet Recreatie, werd vorig seizoen nog achtervolgd door pech. Nu was het echter meteen raak en pakte hij de hoofdprijs! Na ongeveer 15 km koers reden Stefan Laurijssen uit Oud-Gastel en Jacob Wijnstra uit Kapelle weg uit het peloton. Bram Mens maakte de oversteek en met z’n drieën bouwden ze een voorsprong op van 35 seconden. Bram won vervolgens de spurt en stapte met de bloemen op de hoogste trede.

Bij de elite stonden er ook weer twee mannen aan het vertrek van HSK Trias. Mitchel Huenders (die vandaag aan het vertrek staat in de Omloop v d Houtse Linies) pakte de 13e plek.

Foto: Jacco Quist

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Jacco Quist

Uitslag Amateurs/Sportklasse:

1 Bram Mens WATERINGEN 61
2 Stefan Laurijssen OUD GASTEL 53
3 Jacob Wijnstra KAPELLE 95
4 Brian Burggraaf VELSEN NOORD 17
5 Tim de Koning DELFGAUW 48
6 Stephan Borsboom HELLEVOETSLUIS 11
7 Daan Switters UTRECHT 80
8 Tom de Vreede PIJNACKER 92
9 André van Reek LISSE 69
10 Martijn Broekman UTRECHT 14
11 Koen Wulterkens BOXMEER 97
12 Pim Achterkamp ROTTERDAM 1
13 Roelof Tolman LEWEDORP 82
14 Thomas van ‘t Klooster DELFT 46
15 Jermo le Fevre PURMEREND 25
16 Herman ten Kate UTRECHT 43
17 Frank Lanting DEN HAAG 52
18 Victor Broex OUDERKERK AAN DE AMSTEL 16
19 Roy Guequierre THOLEN 31
20 Wout Roos STAD AAN ‘T HARINGVLIET 72

 

Kleine omleiding bij splitsing 50-100 km

Omloop Tom Schouten Wielersport Vandaag werden we onaangenaam verrast doordat bij de ‘Bonte Haas” een stuk fietspad is verwijderd. We hebben hierdoor een kleine aanpassing gedaan waardoor de splitsing nu óp de brug is. Houd hier rekening mee! De gele pijltjes zijn aangepast. Heb je het GPX bestand in je Garmin gezet dan zal deze je over het onverharde pad sturen. Je moet echter eerst rechts en dan weer meteen linksaf slaan voor de 100 km. De 50 km route is onveranderd. Veel plezier zondag tijdens de Omloop Tom Schouten Wielersport! IMG_5544IMG_5564